Verzekeringen

Elk persoon in Nederlaverzekeringen besparennd heeft wel met een paar verzekeringen te maken. De ene heeft er natuurlijk meer dan de andere, maar ieder persoon heeft er vaak wel een aantal. Mensen vinden het nu eenmaal erg prettig om verzekerd te zijn om zo bepaalde risico’s te verkleinen of te vermijden. En sommige verzekeringen zijn zelfs bij de wet verplicht! Maar wat is nu eigenlijk precies een verzekering?

Artikel 7:925 van het Burgerlijk Wetboek:
“Verzekering is een overeenkomst waarbij de ene partij, de verzekeraar, zich tegen genot van premie jegens haar wederpartij, de verzekeringnemer, verbindt tot het doen van een of meer uitkeringen, en bij het sluiten der overeenkomst voor partijen geen zekerheid bestaat, dat, wanneer of tot welk bedrag enige uitkering moet worden gedaan, of ook hoe lang de overeengekomen premiebetaling zal duren. Zij is hetzij een schadeverzekering, hetzij een sommenverzekering.”

De laatste jaren is de concurrentie op het gebied van verzekeringen flink toegenomen. Er zijn veel nieuwe aanbieders bijgekomen en de reclamecampagnes worden steeds schreeuweriger en agressiever om maar aan nieuwe klanten te komen. Ook door het internet is de concurrentie enorm toegenomen.
Mede door het internet kan de consument nu via diverse sites goed de verzekeringen met elkaar vergelijken. Het voordeel hiervan is dat de prijzen van de verzekeringen door de concurrentie omlaag zijn gegaan. Maar er zijn ook zeker nadelen aan deze concurrentie. Het is mogelijk dat bepaalde verzekeringspakketten niet meer zo goed ‘gevuld’ zijn als vroeger. Of dat er een hoger eigen risico wordt gevraagd om zo een goedkoper pakket te kunnen aanbieden. Het is daarom ook absoluut aan te raden om verzekeringen goed onder de loep te nemen en te gaan vergelijken.

Tips om te besparen op verzekeringen

groen vinkjeAls uw auto ouder is dan 6 jaar, dan is het misschien verstandig om de All Risk verzekering om te zetten naar een WA verzekering. Het is de auto niet waard meer en het kan u zomaar een paar tientjes per maand schelen!

groen vinkjeBekijk elk jaar uw zorgverzekering eens goed. Waar kan het goedkoper en wat krijg ik ervoor. Zorgpakketten van een jaar geleden kunnen namelijk weer veranderen, waardoor u duurder uitkomt. .

groen vinkjeLoop uw verzekeringen nog eens goed na en kijk goed na of u niet ergens dubbel en/of over verzekerd bent. In veel gevallen zijn mensen onbewust teveel verzekerd, waardoor ze uiteraard teveel premie betalen. Zonde!

groen vinkjeNoteer tot welke datum je verzekeringen lopen, wanneer moet je de verzekering uiterlijk op zeggen? Kijk jaarlijks of je ergens anders een goedkopere verzekering af kan sluiten.

groen vinkjeVoor vakanties wordt vaak een annuleringsverzekering en/of een reisverzekering aangeboden. Is het nodig? En lees ook goed de voorwaarden wanneer u in aanmerking komt voor uitbetaling bij schade.

groen vinkjeOnderzoek of u kortingen kunt krijgen! Bijvoorbeeld via uw werkgever kunt u soms collectiviteitskorting krijgen. Of krijg korting bij een jaarlijkse betaling in plaats van maandelijkse betaling voor een verzekering.

Een paar nuttige artikelen op internet, betreffende het besparen op verzekeringen kunt u hier vinden:

___________________________________________________________________

Onderstaand tabel is opgesteld door een onderzoek van de NMA in 2012. Dit is het gemiddelde wat een huishouden op alle verzekering per jaar kan besparen.

Huishouden

Totaal te besparen door overstappen per jaar

Jonge alleenstaande

215,00

Jong stel

1.075,00

Jong gezin

1.018,00

Ouder alleenstaande

379,00

Ouder stel

984,00

Ouder gezin

1128,00

Gepensioneerde alleenstaande

360,00

Gepensioneerd stel

645,00

Het zit ons als Nederlanders namelijk in het bloed om ons overal voor te verzekeringen. Veel verzekeringen zijn vaak overbodig en dus niet nodig! Zonde van het geld, want dit kunt u veel beter besteden dan aan die grote maatschappijen.

Lees ook altijd goed de voorwaarden van uw verzekeringen? Hoeveel krijgt u uitgekeerd en is dat de moeite waard om het dan te verzekeren. En aan welke voorwaarden moet u voldoen om een uitkering te ontvangen van de verzekering!

Heb je zelf nog bespaartips om te besparen op verzekeringen? Laat het mij dan weten via het contactformulier! Alvast bedankt.

Reacties zijn uitgeschakeld.