Vervoer

<p style=”text-align: left; margin-top: 0.49cm; margin-bottom: 0.49cm;”>Reizen is iets wat mensen al eeuwenlang doen. Vroeger om nieuwe werelden te ontdekken, maar tegenwoordig vaak voor werk of voor vakantie. Maar onder reizen wordt ook verstaan het tripje met de auto naar oma of even naar de stad voor wat boodschappen. Reizen doen we op allerlei manieren en vrijwel elke dag! Men kan op veel manieren reizen, zoals met de auto, fiets, scooter, trein, vliegtuig, tram, metra of te voet. Dat laatste is nog altijd het goedkoopste middel om van plek A naar B te komen.

Maar omdat er zoveel manieren van reizen bestaan en er veel concurrentie op dit gebied is, is er veel op te besparen. Denk aan de verschillen in vliegtickets of aan de prijsverschillen voor een litertje brandstof!

Tips om te besparen op vervoer

groen vinkjeWanneer u met de auto reist, kunt u veel geld besparen op brandstof door te tanken bij de onbemande stations. Vergeleken met de rijkswegen scheelt dit soms 10 cent per liter! Per tank al gauw 4 tot 5 euro.

groen vinkjeRijd niet harder dan u mag. Ten eerste voorkomt u op deze manier verkeersboetes en ten tweede rijdt u vaak zuiniger. Te hard kost te veel. Zorg dat u in de goede versnelling rijdt.

groen vinkjeReist u regelmatig met het openbaar vervoer? Kijk dan of er een abonnement is die voordeliger is dan dat u steeds losse kaartjes moet kopen. Abonnementen zijn namelijk vaak voordeliger!

groen vinkjeIs de afstand te overzien om deze op de fiets of lopend te doen? Bedenk dan dat het gezonder is en dat het geld bespaart. De kleine stukjes met de auto zijn het duurst!

groen vinkjeWanneer u van plan bent om een scooter aan te schaffen. Denk dan eens aan een elektrische variant. Dit scheelt veel in de portemonnee t.o.v. de brandstofprijzen. Tevens is er bijna geen onderhoud nodig!

groen vinkjeGaat u met de auto naar een stad? Zet hem dan niet in een parkeergarage, maar zet hem even buiten de stad en pak een P+R. Voor een paar euro ben je dan in de stad. Een garage rekent al gauw € 3,00 – € 4,00 per uur!

Bgroen vinkjeent u alleen met mooi weer te vinden op uw motor? Kijk dan naar een verzekering met een winterstopdekking. Het is zonde dat u premie door blijft betalen in de winter als de motor niet gebruikt wordt.

Reacties zijn uitgeschakeld.