Huishouden

Elk huishouden gebruikt energie, heeft boodschappen nodig en eigenlijk zijn dus heel veel tips die al genoemd zijn in dit e-book inherent aan het huishuiden. Maar toch is heel praktisch om hier nog een apart onderwerp van te maken. Veel onderdelen van het huishouden kunnen namelijk gespecificeerd worden en daarop is veel te besparen!

Het huishouden gaat namelijk altijd door. Hieraan zal geen einde komen, want als de wasmand net leeg is, dan wordt die meteen weer gebruikt om gevuld te worden. Het is dan ook niet erg dat het huishouden gewoon doordraait, maar onbewust gaat er ook heel veel geld om in het huishouden.

Het is namelijk zo dat veel dingen wat u in en om het huis doet geld kost. Het kan zijn van tuinieren tot aan het strijken en wassen toe.

Daarom hier een aantal tips die u eventueel kunt toepassen in uw huishouden. Kleine en simpele tips waar u per jaar toch zomaar weer een paar euro’s aan kan verdienen!

groen vinkjeHeeft u teveel eten gekookt? Gooi dit dan niet weg, maar bewaar het of vries het in. Eén keer in de week een kliekjesdag is heerlijk! En kan al zo per week een aantal euro’s schelen. Weggooien is zonde en kan altijd nog!

groen vinkjeMaak uw eigen compost. Gooi alleen de rauwe groenten en fruitschillen hierin (geen vlees of gekookt voedsel) en composteer dit. Het scheelt een hoop afval in de groene container.

groen vinkjeScheid afval zoveel mogelijk. Glas in de glasbak. Oud papier wordt in de meeste gemeenten gratis opgehaald en plastic wordt vaak al gratis opgehaald. De afvalstoffenheffing zal toch hierdoor iets lager worden.

groen vinkjeSmeer de koekenpannen na de afwas heel lichtjes in met olijfolie. De aanbaklaag krast dan minder als u zich in elkaar zet. Het resultaat is dat u langer met u pannen zult doen.

groen vinkjeGa bij het wassen 1/3 deel minder wasmiddel gebruiken en vul dit gedeelte aan met witte azijn. Uw was wordt stralend schoon en u doet veel langer met uw wasmiddel. Ook krijgt u geen vreemde azijngeuren aan uw was.

groen vinkjeKoop geen dure schoonmaakmiddelen. Vaak volstaan goedkopere merken ook prima of gebruik een alternatief. In plaats van glassex kunt u ook uw spiegel prima schoon krijgen met zeep of een beetje spiritus!

Reacties zijn uitgeschakeld.