Energie

Ieder huishouden heeft te maken met het verbruik van energiekosten. Onder deze kosten valt te denken aan gas, licht en ook water. Vele huishoudens in Nederland verspillen onbewspaarlampust een heleboel gas, water en elektriciteit. Uiteraard bijna altijd

gebeurt dit onbewust, maar dat is nu juist zo zonde. Bij elkaar opgeteld kan dit per jaar vele euro’s schelen. Daar komt bij dat veel huishoudens nog nooit zijn overgestapt naar een andere leverancier. Dit kan soms honderden euro’s opleveren.

Niet alleen door het besparen op je energiekosten houd je geld over, maar ook is het nog eens beter voor het milieu. Twee vliegen in één klap dus! Zeker een reden om dit onderwerp en eens goed door te nemen en te kijken wat er thuis nogal valt te besparen.

groen vinkjeVervang alle gloeilampen in je huis voor spaarlampen. Dit kan u per jaar tientallen euro’s besparen.

groen vinkjeHaal alle adapters en opladers uit het stopcontact. Ongemerkt gebruiken ze toch stroom. Vooral de oude modellen (die warm worden) verbruiken veel energie

groen vinkjeHang uw was in de zomer op aan de waslijn buiten. En als u de mogelijkheid heeft dan in de winter binnen in huis. Een droogbeurt met de droger kost gauw één euro

groen vinkjeAls u warm water nodig heeft en er stroomt eerst koud water uit de kraan, dan kunt u dit opvangen en hier later de planten mee water geven. Een boiler is nog beter! Dit scheelt een hoop verspilde water.

groen vinkjeGebruik een waterbesparende douchekop! Deze zijn al te koop vanaf 9 euro en het scheelt veel water. Een gemiddelde douchebeurt is normaal 68 liter water. Met een waterbesparende kop 59 liter!

groen vinkjeScheer of poets je tanden niet met de kraan open. Deze kan gerust dicht. Op jaarbasis is dit heel veel water! Ook het niet poetsen of scheren onder de douche scheelt veel (warm) water.

groen vinkjeKook thuis met de deksels op de pannen. De warmte blijft beter in de pan, het eten wordt sneller gaar en het gas kan op een iets lager niveau.

groen vinkjeZet een uur voordat u naar bed toegaat alvast de thermostaat lager. De warmte blijft nog wel een tijdje in de woonkamer hangen, waardoor het voor u aangenaam blijft.

Reacties zijn uitgeschakeld.