Boodschappen

Iedereen komt weleens in de supermarkt of bij de bakker of slager. Ieder persoon kan niet zonder de eerste levensbehoeften: eten en drinken! Hier valt dus niet aan te ontkomen en dit onderdeel zal dan ook altijd geld blijven kosten. Voor vele gezinnen is het kopen van boodschappen dan ook één van de grootste kosten uit hun maandelijkse budget. Ondanks dat er altijd eten en drinken gekocht zal moeten worden is er wel degelijk flink op te besparen.
Het zal niet altijd meevallen, maar als je de discipline kan bewaken, dan moet het zeker lukken!

Binnenkort vind je hier veel tips om lekker goedkoop boodschappen te doen en geld over te houden. Houd onze facebookpagina in de gaten of twitter.

Wel zie je hier al een leuk filmpje over hoe je zelf je spaghetti e.d. lekker kan maken met behulp van kruiden in plaats van de zakjes kruidenmix met daarin allerlei (kunstmatige) toevoegingen.

groen vinkjeWanneer uw (glazen) potje met kruiden leeg begint te raken, doet u er verstandig aan om niet een nieuw potje te kopen, maar een (navul)zakje en hiermee het potje weer te vullen. Dit kan al gauw wat kwartjes schelen!

groen vinkjeGebruik waar mogelijk een scanner. In steeds meer winkels zie je ze en het grote voordeel is dat u precies op elk moment kan zien hoeveel u kwijt bent. Handig als u met een budget werkt en hier onder wilt blijven.

groen vinkjeGa eens wat vaker door de knieën. In de onderste schappen liggen vaak de goedkoopste varianten, ook wel C-merken genoemd. Deze zijn veel goedkoper en qua smaak zijn ze meestal net zo goed.

groen vinkjeKoop vlees wat op de datum is. Een Albert Heijn prijst zijn vlees af met de datum van die dag af met stickers met maar liefst 35%. Stop dit lekker in de vriezer en op deze manier eet u lekker vlees voor een goedkoop prijsje!

groen vinkjePluis de folders thuis uit. Schrijf op waar het het goedkoopst is. Heeft u een sticker op de deur tegen reclamefolders?? Dan kunt u ook een app downloaden “reclamefolder” (gratis) en hiermee naar de aanbiedingen kijken.

groen vinkjeKoop altijd wat in de aanbieding is. Bier is altijd wel in de aanbieding. Daar hoeft u nooit de volle pond voor te betalen. Dit scheelt al gauw vele euro’s! C-merken zijn meestal nog goedkoper dan het A-merk dat in de aanbieding is.

groen vinkjePak een mandje en geen winkelwagentje. In een mandje kunnen minder boodschappen in. De verleiding is dan minder groot om teveel te kopen. Ook wordt een mandje zwaar, waardoor men sneller de kassa zal gaan opzoeken.

Heb je zelf ook nog handige en leuke bespaartips om te besparen op de boodschappen? Laat dan een reactie achter via het contactformulier. Dank je wel.

Reacties zijn uitgeschakeld.