Abonnementen

Abonnementen is een onderdeel waar een huishouden heel veel geld op kan besparen. In Abonnementprincipe zijn abonnementen bijna allemaal luxe. U kunt namelijk ook prima leven zonder een abonnementen, zoals tijdschriften. Hier is makkelijk zonder mee te doen. Televisie, telefoon en internet daarentegen zijn al zulke onderdelen in onze maatschappij geworden, dat we daar bijna niet meer zonder kunnen. Maar ook hier valt goed op te besparen!

Wikipedia omschrijft wat een abonnement is als volgt:

Een abonnement is een overeenkomst tussen een leverancier van een bepaald product of dienst en een afnemer daarvan, de abonnee. Een bepaald product of dienst wordt periodiek geleverd in ruil voor betaling door de abonnee. Voorbeelden zijn:

  • Publicaties: krant, tijdschrift, leesmap

  • Diensten: Openbaar vervoer, telefonie, internet, televisie

  • Toegang: zwembad, museum, dierentuin, attractiepark, bioscoopketen

groen vinkjeKijk via sites als internetten.com of u na een jaar nog goedkoper kan door over te stappen op een andere provider. Of vraag u huidige aanbieder of zij nog leuke aanbieding voor u hebben, wanneer u periode eindigt.

groen vinkjeVoldoet u mobieltje nog prima aan uw eisen en aan deze tijd? Overweeg dan om na de abonnementsperiode een sim-only abonnement aan te schaffen. Het kan al gauw meer dan 30 euro per maand schelen!

groen vinkjeLeest u elke dag de krant nog? Heeft u er tijd voor? Of kijkt u vaker het nieuws op internet of op uw mobiele telefoon? Dan is de krant zonde van het geld. Een jaarabonnement kost toch al gauw zo’n 300 euro!

groen vinkjeNoteer wanneer u abonnementen afloopt. Zonder opzegging loopt u abonnement nog een periode door. Zeker zonde wanneer u abonnement helemaal niet meer gebruikt.

groen vinkjeReken uit wat goedkoper is. Een abonnement voor een seizoen in het zwembad of simpel iedere keer los entree betalen voor een bezoekje aan ’t zwembad. 10 x 3 euro is goedkoper dan 60 euro voor een heel seizoen.

groen vinkjeHeeft u ook extra televisiepakketten waar u eigenlijk helemaal geen gebruik van maakt? Haal deze pakketten, zoals een voetbal- of filmkanaal, dan uit het abonnement. Live Eredivisie bij KPN kost al 17,50 euro per maand.

Reacties zijn uitgeschakeld.